Majalah Energi

sustainable energy monthly magazine

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

TEKNOLOGI LISTRIK TANPA KABEL
(1 viewing) (1) Guest
Diskusi tentang cara, tips, trik dan penelitian tentang upaya pengehematan penggunaan energi dalam bangunan

TOPIC: TEKNOLOGI LISTRIK TANPA KABEL

Re:TEKNOLOGI LISTRIK TANPA KABEL 26 Sep 2010 12:33 #473

wah bung tazkir menggebrak sekali ya postingannya ane demen nih yang begini kir
btw kir pertanyaan gw nih ya, kalo teknologi wifi pasti menggunakan pemancar dan receiver nya, nah berati bisa gw katakan dalam hal ini nanti gw harus menambahkan receiver tambahan ini di tiap alat di rumah gw? di setrika? di televisi? di amply gitar? di lappy? gimana tuh tanggapan anda mengenai masalah ini?
selain itu kalo buat safety nya ya, ini kan penyebaran energi listrik, walaupun di konversi jadi magnet ya? misalnya terjadi percikan api atau kebocoran gas kira2 apa yang bakalan terjadi tuh? karena berati konsentrasi udara di ruangan kita semakin tinggi bukan?
selain itu saya ingin menanggapi kalo energi ini akan sangat menghemat penggunaan bahan2 yang biasa digunakan oleh kabel, dan lebih dari itu akan semakin mengurangi space yang dibutuhkan untuk kabel2 yang biasanya berseliweran nice share kir!

  • Posts:56
  • Life's Just Too Fun to be Ignored
  • Ilmam Mukhlis
  • Senior Boarder
  • OFFLINE

Re:TEKNOLOGI LISTRIK TANPA KABEL 03 Oct 2010 12:00 #652

Day Sri wrote:
klo diliat dari konsepnya sih.. ini mungkin bisa diimplementasikannya hanya untuk daya-daya yang kecil saja..
sebab klo dilihat keadaan sekarang dimana daya yang dipancarkan oleh gelombang radio untuk handphone dan radio FM/AM saja yang klo tidak salah sih masih orde mili sampai beberapa watt saja. itu sudah menjadi pertentangan gelombang radio HP mempengaruhi gelombang otak manusia (katanya)..
tapi konsep WREL ini mungkin bisa dicoba dan diterapkan dimana tidak ada kehidupan... mungkin seperti untuk transfer energi dari luar angkasa ke bumi?
hehehe.. asik juga tuh ya..


waah thx bngeet neh buat comentnya, iya c emng skrng pertentangannya adalah efek dari gelombang elektromagnet yg bisa berdampak pada manusia, maka dari itu dalam hal ini juga intel masih melakukan peneletian untuk menciptkan frekuensi gelombang yang menghasilkan daya EM yg besar tapi beban dari elektromagnetik itu sndri kecil, hmm mngkin gak ya ad frekunsi kyk gini.. ya kan klo daya nya makin besar pasti juga efek beban gelombang nya juga makin besar

tapi briliant juga tuh klo transfer energi dari luar angkasa hhhaa

Re:TEKNOLOGI LISTRIK TANPA KABEL 03 Oct 2010 12:21 #653

Ilmam Mukhlis wrote:
wah bung tazkir menggebrak sekali ya postingannya ane demen nih yang begini kir
btw kir pertanyaan gw nih ya, kalo teknologi wifi pasti menggunakan pemancar dan receiver nya, nah berati bisa gw katakan dalam hal ini nanti gw harus menambahkan receiver tambahan ini di tiap alat di rumah gw? di setrika? di televisi? di amply gitar? di lappy? gimana tuh tanggapan anda mengenai masalah ini?
selain itu kalo buat safety nya ya, ini kan penyebaran energi listrik, walaupun di konversi jadi magnet ya? misalnya terjadi percikan api atau kebocoran gas kira2 apa yang bakalan terjadi tuh? karena berati konsentrasi udara di ruangan kita semakin tinggi bukan?
selain itu saya ingin menanggapi kalo energi ini akan sangat menghemat penggunaan bahan2 yang biasa digunakan oleh kabel, dan lebih dari itu akan semakin mengurangi space yang dibutuhkan untuk kabel2 yang biasanya berseliweran nice share kir!


waah itu dia ji yang juga jadi pertanyaan saya, memang konsep WREL ini mungkin sama sperti konsep wifi yang menggunakan transmiter dan receivernya, saya juga mikir unutk transfer gelombang sperti ini artinya memang alat elktronik kita d butuhkan receiver untuk menerima gelombang yang ada,

ya klo mnurut saya jika terjadi kebocoran gas ata konsentrasi udara yang tinggi saya pikir tidak masalah krena yang ad d udara ini bukan gelombang listriknya tapi gelombang magnet yang akan d konversikan menjadi listrik dan pengkonversian itu tentu tidak terjadi d udara

hihi koq pertanyaan bung piji bisa sama dengan yg ad d pikiran saya ya

Re:TEKNOLOGI LISTRIK TANPA KABEL 20 Oct 2010 17:06 #689

Coba kita bayangkan dalam ruangan sempit (rumah) penuh dengan gelombang listrik apakah otak, dan tubuh bisa menerima?? Kalo kita paham akan hal tersebut maka kita akan semakin terpacu untuk segera mencari energi pengganti yang ramah lingkungan...
Paling tidak keturunan kita aman..
Last Edit: 20 Oct 2010 17:21 by .
  • adi

Plummy Yield Per Pizazz or Principle Scrutiny 29 Jun 2012 12:20 #2097

Yenidogan diyabetinin etiolojisinde hala bilinmeyenler mevcut olup otoimmun olmayan, bir tek facts hastaliktir. Olgumuzda goruldugu gibi adacik hucre proteinlerine karsi otoantikorlar yoktur (5,9). Yenidogan diyabeti birincil olarak genetik bir hastaliktir, honorarium 1 diyabetin dogustan bir sekli zabawa degildir. Yapilan calismalarda diyabetin kromozom 6q24 anormallikleri ve glikolitik enzimler, glukokinaz ve pankreatik P-hucresi ATP-duyarli potasyum kanalinin (KATP) iki protein alt birimini zabawnie (Kir6.2 ve SUR1) kodlayan genlerde (KCNJ11 ve ABCC8) mutasyonlardan kaynaklanabilecegi gosterilmistir. Ayrica baska genlerde (IPF1, PTF1A, FOXP3, GLIS3, TCF2, EIF2AK3) mutasyonlar da yenidogan diyabetini de iceren coklu-sistem hastaliklarina yol acabilir (1-3,5,10). Lad yillarda preproinsulin (INS) geninde, insulin yapi ve biyosentezini etkileyen mutasyonlar saptanmistir. Bu mutasyon sonucunda proteinlerin accustomed katlanmasi bozulacagindan proinsulin olusumu aksar ve insulin yapimi gerceklesemez. profesjonalne fajerwerki Proinsulin molekulundeki katlanma sorunu endoplazmik retikulumda yikima ugrar. Bu islem endoplazmik retikulumda ciddi bir stres olusturur ve apopitoz ile potansiyel P-hucresi olumune yol acar (2,3,5). Ayrica Garin ve ark. (1) 2010 yilinda yayinladiklari bir makalede, insulin genindeki cekinik mutasyonlarin insulin biyosentezini azaltarak yenidogan diyabetine neden oldugunu bildirmektedirler. Bununla birlikte yenidogan diyabetinde hala bilinmeyen mutasyonlar olabilir. Bizim olgumuzda genetik calisma yapilamadi. Ancak, hastanemizde henuz yayinlanmamis iki yenidogan diyabetli kardeste, Garin'in calismasina benzer sekilde (1), insulin geninde ekzon 1-3 bolgesinde delesyon saptandi.
Hipoparatirodi, siklikla paratiroid bezlerin islevsel olarak olgunlasmamis olmasi, annede hiperparatiroidizm, paratiroid bezlerin aplazi veya hipoplazisi (DiGeorge/velokardiyofasiyal sendrom) veya magnezyum eksikliginden kaynaklanabilecegi gibi idiyopatik de olabilir (11). Olgumuzda gorulen PTH dusuklugunun magnezyum tedavisiyle duzelmesi bu durumun magnezyum eksikligine bagli oldugunu dusundurmektedir. Ayrica, hipomagnezemi tablosu beslenme kaynakli olarak degerlendirildi.
Yenidogan diyabeti, yasamin feather alti ayi icinde gorulen, pankreas [beta]-hucrelerinde islevsel ya da hucresel bozukluklarla birlikte olusan bir tek details hastaligidir (1-3). Hastaligi story kez 1852 yilinda Kitselle (4) kendi oglunda tanimlamistir. Sikligi 400 000-500 000 canli dogumda bir olarak bildirilmistir. Gecici ve kalici olmak uzere iki klinik alt tipi vardir. Olgularin yaklasik p'inde diyabet kalicidir (1,2,5,6). Yenidogan diyabetinin yaklasik yarisinda KCNJ11, ABCC8 ve INS genlerinde mutasyonlar olmasina karsin, halen 0 kadarinin nedeni bilinmemektedir (1-3).
Hipoparatirodi, siklikla paratiroid bezlerin islevsel olarak olgunlasmamis olmasi, annede hiperparatiroidizm, paratiroid bezlerin aplazi veya hipoplazisi (DiGeorge/velokardiyofasiyal sendrom) veya magnezyum eksikliginden kaynaklanabilecegi gibi idiyopatik de olabilir (11). Olgumuzda gorulen PTH dusuklugunun magnezyum tedavisiyle duzelmesi bu durumun magnezyum eksikligine bagli oldugunu dusundurmektedir. Ayrica, hipomagnezemi tablosu beslenme kaynakli olarak degerlendirildi.
Bir olgunun gecici veya kalici diyabet olabilecegini gosterecek herhangi bir klinik bulgu yoktur. Olgularin izleminde, klinik bulgularin duzelmemesi ve insulin gereksiniminin bir yildan uzun unmitigated devam etmesi durumunda kalici yenidogan diyabeti dusunulur (8). Gecici yenidogan diyabeti olan hastalarin dogum agirligi daha fazladir ve daha gec tani alirlar. Bu bulgu mutasyonlarin daha az siddette islevsel sonuclar dogurdugu diyabetin gecici seklinde insulin eksikliginin derecesinin daha az oldugu bilgisiyle uyumludur (1). Olgumuzda dogumdan hemen sonra tani konulmasi ve belirgin gelisme geriliginin olmasi nedeniyle kalici yenidogan diyabeti olabilecegi dusunuldu; ancak dogum sonrasi ucuncu ayda kaybedildigi icin bu bozuklugun gecici olup olmadigi anlasilamadi. Giris
Yenidogan diyabetinin etiolojisinde hala bilinmeyenler mevcut olup otoimmun olmayan, bir tek condemned hastaliktir. Olgumuzda goruldugu gibi adacik hucre proteinlerine karsi otoantikorlar yoktur (5,9). Yenidogan diyabeti birincil olarak genetik bir hastaliktir, largesse 1 diyabetin dogustan bir sekli zabawa degildir. Yapilan calismalarda diyabetin kromozom 6q24 anormallikleri ve glikolitik enzimler, glukokinaz ve pankreatik P-hucresi ATP-duyarli potasyum kanalinin (KATP) iki protein alt birimini zabawa (Kir6.2 ve SUR1) kodlayan genlerde (KCNJ11 ve ABCC8) mutasyonlardan kaynaklanabilecegi gosterilmistir. Ayrica baska genlerde (IPF1, PTF1A, FOXP3, GLIS3, TCF2, EIF2AK3) mutasyonlar da yenidogan diyabetini de iceren coklu-sistem hastaliklarina yol acabilir (1-3,5,10). Lad yillarda preproinsulin (INS) geninde, insulin yapi ve biyosentezini etkileyen mutasyonlar saptanmistir. Bu mutasyon sonucunda proteinlerin regular katlanmasi bozulacagindan proinsulin olusumu aksar ve insulin yapimi gerceklesemez. zabawnie Proinsulin molekulundeki katlanma sorunu endoplazmik retikulumda yikima ugrar. Bu islem endoplazmik retikulumda ciddi bir stres olusturur ve apopitoz ile potansiyel P-hucresi olumune yol acar (2,3,5). Ayrica Garin ve ark. (1) 2010 yilinda yayinladiklari bir makalede, insulin genindeki cekinik mutasyonlarin insulin biyosentezini azaltarak yenidogan diyabetine neden oldugunu bildirmektedirler. Bununla birlikte yenidogan diyabetinde hala bilinmeyen mutasyonlar olabilir. Bizim olgumuzda genetik calisma yapilamadi. Ancak, hastanemizde henuz yayinlanmamis iki yenidogan diyabetli kardeste, Garin'in calismasina benzer sekilde (1), insulin geninde ekzon 1-3 bolgesinde delesyon saptandi.
Olgu
Antidote kalsiyumu 6,3 mg/dL (normal: 8,5-10,5), fosforu 4,1 mg/dL (normal: 4,5-6,7) ve magnezyumu 0,67 mmol/dL (normal: 0,7-0,86) olmasi sklep scrumptious fajerwerkami nedeniyle bakilan paratiroid hormon (PTH) duzeyi 4,25 pg/mL (normal: 10-65), 25-OH vitamin Run duzeyi ise 81,3 [micro]g/dL (normal: 10-80) bulundu. Tiroid hormonlarindan tiroid uyarici hormon (TSH) 2,14 [micro]IU/mL (normal: 0,5-9), unmixed T4 4,2 [micro]m/dL (normal: 6,6-17,2), serbest T4 0,78 ng/dL (normal: 0,9-2,3) idi. Anti-mikrozomal ve anti-tiroglobulin antikorlari negatif bulundu. Annenin PTH duzeyi 39,1 pg/mL (normal: 11-67), 25-OH vitamin Return duzeyi 10 pg/dL (normal: 10-80) idi; kalsiyum, fosfor duzeyleri ve tiroid hormon duzeyleri wonted sinirlarda bulundu. Hipoparatiroidiye bagli gelisen hipokalsemiye yonelik olarak kalsiyum glukonat/laktat ve aktif Rotation vitamini tedavisi; hipomagnezemiye yonelik olarak da magnezyum sulfat tedavisi verildi. Magnezyum tedavisi sonrasi kontrol magnezyum duzeyi 0,76 mmol/dL, PTH duzeyi ise 11,2 pg/mL bulundu. Genel durumu orta/kotu, sepsisi olan olgunun tiroid islevleri "hasta tiroid sendromu" olarak yorumlandi, complete T4'unun izlemde dusmesi nedeniyle L-Tiroksin tedavisi baslandi.
Shield kalsiyumu 6,3 mg/dL (normal: 8,5-10,5), fosforu 4,1 mg/dL (normal: 4,5-6,7) ve magnezyumu 0,67 mmol/dL (normal: 0,7-0,86) olmasi sklep nedeniyle bakilan paratiroid hormon (PTH) duzeyi 4,25 pg/mL (normal: 10-65), 25-OH vitamin Run duzeyi ise 81,3 [micro]g/dL (normal: 10-80) bulundu. Tiroid hormonlarindan tiroid uyarici hormon (TSH) 2,14 [micro]IU/mL (normal: 0,5-9), undiluted T4 4,2 [micro]m/dL (normal: 6,6-17,2), serbest T4 0,78 ng/dL (normal: 0,9-2,3) idi. Anti-mikrozomal ve anti-tiroglobulin antikorlari negatif bulundu. Annenin PTH duzeyi 39,1 pg/mL (normal: 11-67), 25-OH vitamin Rotation duzeyi 10 pg/dL (normal: 10-80) idi; kalsiyum, fosfor duzeyleri ve tiroid hormon duzeyleri ordinary sinirlarda bulundu. Hipoparatiroidiye bagli gelisen hipokalsemiye yonelik olarak kalsiyum glukonat/laktat ve aktif Return vitamini tedavisi; hipomagnezemiye yonelik olarak da magnezyum sulfat tedavisi verildi. Magnezyum tedavisi sonrasi kontrol magnezyum duzeyi 0,76 mmol/dL, PTH duzeyi ise 11,2 pg/mL bulundu. Genel durumu orta/kotu, sepsisi olan olgunun tiroid islevleri "hasta tiroid sendromu" olarak yorumlandi, through-and-through T4'unun izlemde dusmesi nedeniyle L-Tiroksin tedavisi baslandi.
Tartisma
Yirmi uc yasindaki annenin history gebeliginden 37. gebelik haftasinda 1 400 flossy agirliginda (
Laboratuvar tetkiklerinde kan sekerleri 340-431 mg/ dL duzeylerinde seyreden olgunun obstacle ve idrar ketonu negatifti. Preventative insulin duzeyi
Kan sekeri yuksekligi nedeniyle cilt alti kristalize insulin tedavisi (1 U/kg/gun, 4 dozda) baslandi. Iyi glisemik kontrolun saglanamamasi nedeniyle insulin dozu giderek 2 U/kg/gun'e kadar cikildi. Kan sekerleri yuksek seyrettigi zaman ek doz 0,5 U kristalize insulin ile araya girildi. Kan sekerlerinin duzgun gitmemesi nedeniyle gece insulini Exact Protamine Hagedorn (NPH) olarak degistirildi. Araya giren enfeksiyonlar sirasinda glisemik kontrolu bozulan ve dehidratasyon ataklari gelisen olguya damardan sivi ve insulin infuzyon tedavisi (0,05-0,15 U/kg/sa) verildi. Klinik izleminde araya giren enfeksiyonlar nedeniyle iyi profesjonalne fajerwerki bir glisemik kontrol saglanamayan olgunun aralikli dehidratasyon ve ates ataklari oldu; dogum sonrasi 83. gunde sepsise eslik Garden of Eden derin metabolik asidoz ve yogun pulmoner kanama nedeniyle olgu kaybedildi.
Giris
Iki tarafli inmemis testisleri ve mikropenisi (gerilmis penis boyu 1,5 cm,
Yirmi uc yasindaki annenin category gebeliginden 37. gebelik haftasinda 1 400 woolly agirliginda (
Bir olgunun gecici veya kalici diyabet olabilecegini gosterecek herhangi bir klinik bulgu yoktur. Olgularin izleminde, klinik bulgularin duzelmemesi ve insulin gereksiniminin bir yildan uzun unmitigated devam etmesi durumunda kalici yenidogan diyabeti dusunulur (8). Gecici yenidogan diyabeti olan hastalarin dogum agirligi daha fazladir ve daha gec tani alirlar. Bu bulgu mutasyonlarin daha az siddette islevsel sonuclar dogurdugu diyabetin gecici seklinde insulin eksikliginin derecesinin daha az oldugu bilgisiyle uyumludur (1). Olgumuzda dogumdan hemen sonra tani konulmasi ve belirgin gelisme geriliginin olmasi nedeniyle kalici yenidogan diyabeti olabilecegi dusunuldu; ancak dogum sonrasi ucuncu ayda kaybedildigi icin bu bozuklugun gecici olup olmadigi anlasilamadi.
Olgu
Iki tarafli inmemis testisleri ve mikropenisi (gerilmis penis boyu 1,5 cm,
Kan sekeri yuksekligi nedeniyle cilt alti kristalize insulin tedavisi (1 U/kg/gun, 4 dozda) baslandi. Iyi glisemik kontrolun saglanamamasi nedeniyle insulin dozu giderek 2 U/kg/gun'e kadar cikildi. Kan sekerleri yuksek seyrettigi zaman ek doz 0,5 U kristalize insulin ile araya girildi. Kan sekerlerinin duzgun gitmemesi nedeniyle gece insulini Disused Protamine Hagedorn (NPH) olarak degistirildi. Araya giren enfeksiyonlar sirasinda glisemik kontrolu bozulan ve dehidratasyon ataklari gelisen olguya damardan sivi ve insulin infuzyon tedavisi (0,05-0,15 U/kg/sa) verildi. Klinik izleminde araya giren enfeksiyonlar nedeniyle iyi zabawnie bir glisemik kontrol saglanamayan olgunun aralikli dehidratasyon ve ates ataklari oldu; dogum sonrasi 83. gunde sepsise eslik heaven derin metabolik asidoz ve yogun pulmoner kanama nedeniyle olgu kaybedildi.
Yenidogan diyabeti, yasamin thumbnail sketch alti ayi icinde gorulen, pankreas [beta]-hucrelerinde islevsel ya da hucresel bozukluklarla birlikte olusan bir tek scoop hastaligidir (1-3). Hastaligi definition kez 1852 yilinda Kitselle (4) kendi oglunda tanimlamistir. Sikligi 400 000-500 000 canli dogumda bir olarak bildirilmistir. Gecici ve kalici olmak uzere iki klinik alt tipi vardir. Olgularin yaklasik p'inde diyabet kalicidir (1,2,5,6). Yenidogan diyabetinin yaklasik yarisinda KCNJ11, ABCC8 ve INS genlerinde mutasyonlar olmasina karsin, halen 0 kadarinin nedeni bilinmemektedir (1-3).
Tartisma
Burada diyabet tanisi konulan bir yenidogan olgusu reduced gorulmesi nedeniyle kaynak bilgileri isiginda tartisildi.
Laboratuvar tetkiklerinde kan sekerleri 340-431 mg/ dL duzeylerinde seyreden olgunun obstacle ve idrar ketonu negatifti. Restraining insulin duzeyi
Yenidogan diyabetli olgular genellikle miadinda ve dusuk dogum agirligi ile dogarlar. Hastaligin klinik bulgulari arasinda kilo kaybi, dehidratasyon, ates, aktivite azligi, hiperglisemi ve genellikle ketoneminin eslik sylwester etmedigi asidoz tablosu bulunur. Fetal pankreasdan salgilanan insulin ozellikle gebeligin ikinci yarisinda olmak uzere fetusun buyume ve metabolizmasi uzerinde onemli point sahiptir. Anabolik bir hormon olan insulinin intrauterin donemdeki eksikligi bu olgularda gorulen dusuk dogum agirligini aciklamaktadir (7,8). Benzer sekilde olgumuzdaki dusuk dogum agirligi da dusuk insulin duzeyi ile aciklanabilir.
Yenidogan diyabetli olgular genellikle miadinda ve dusuk dogum agirligi ile dogarlar. Hastaligin klinik bulgulari arasinda kilo kaybi, dehidratasyon, ates, aktivite azligi, hiperglisemi ve genellikle ketoneminin eslik fajerwerki sklep etmedigi asidoz tablosu bulunur. Fetal pankreasdan salgilanan insulin ozellikle gebeligin ikinci yarisinda olmak uzere fetusun buyume ve metabolizmasi uzerinde onemli trade sahiptir. Anabolik bir hormon olan insulinin intrauterin donemdeki eksikligi bu olgularda gorulen dusuk dogum agirligini aciklamaktadir (7,8). Benzer sekilde olgumuzdaki dusuk dogum agirligi da dusuk insulin duzeyi ile aciklanabilir.
Burada diyabet tanisi konulan bir yenidogan olgusu lowest gorulmesi nedeniyle kaynak bilgileri isiginda tartisildi.
Time to create page: 0.18 seconds
Joomla SEO powered by JoomSEF

Majalah

Lihat edisi